Πέμπτη 26 Απριλίου 2007

Eurovision is close...

Άκουσα χτες και σήμερα όλα τα τραγούδια της Eurovision. Έχουμε πει πως είμαι μεγάλος φαν της διοργάνωσης; Eurovision rocks και όποιος πει το αντίθετο μάλλον είναι σε λάθος ιστολόγιον, παρακαλώ όπως εξέλθει από τη δεξιά είσοδο κατά τη φορά της αμαξοστοιχίας.

Στο θέμα μας όμως. Βρήκα το διπλό cd και μελέτησα τα κομμάτια. Μου άρεσαν τα Work your magic της Λευκορωσίας, Vampires are alive της Ελβετίας και της Κύπρου. Ωραία η Ισλανδία και η Σερβία, όπως και η Ουκρανία. Συμπαθητικά ίσως και: της Βοσνίας, της Ιρλανδίας, της Μολδαβίας, των Σκοπίων, της Νορβηγίας και της Σουηδίας. Πολύ ενδιαφέρον της Σλοβενίας (με ήχο από μπουζούκι;!).

Η Ελλάδα νομίζω πως έχει θέση στην πρώτη δεκάδα, αλλά δεν παίζει για την πρώτη 3άδα, που όμως χαλαρά θα μπορούσε να είναι η Ευρυδίκη και το Comme ci Comme ca. Τσεκάροντας πάντως το William Hill, είδα πως παίζονται πρώτα φαβορί μαζί Ελβετία και Σουηδία, ακολουθεί Σερβία, Λευκορωσία και Βουλγαρία. Και έχω δει πως από αυτά από τον κόσμο επιβεβαιώνεται μόνο η Βουλγαρία. Και μάλιστα από παντού, forums, δημοσκοπήσεις, ψηλά σε όλα τα γραφεία στοιχημάτων... Έχετε λοιπόν μια ιδέα για αυτό που φαντάζει αυτή τη στιγμή το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Θα μου πείτε τώρα, πότε επιβεβαιώθηκε φαβορί στη Eurovision για να γίνει και τώρα. Εχμ... Βασικά... Πέρσι! Τα τερατάκια από τη Φινλανδία ήταν καραφαβοράρα, όλη η blogosphere το ήθελε σαν τρελή (να 'ταν και καλό) και το έφτασε στην πρώτη θέση.

Πάντως η Βουλγαρία προσωπικά δε μου άρεσε ιδιαίτερα. Έχει δρόμο ακόμα και η Eurovision ξέρει να καίει φαβορί για πλάκα. Για να δούμε τι θα φέρει και το ρεκόρ της συμμετοχής, 42 χώρες φέτος. Οι παραδοσιακές συμμαχίες έχουν όλο και λιγότερη σημασία. Let's see who's gonna be the winner this year...

(Αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται, με ένα mail μπορώ να του δώσω 2 linkάκια από rapidshare για να κατεβάσει τα cd)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου