Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Εθνική-Eurobasket (Καθυστερημένα Σχόλια)

Ήθελα να γράψω και ένα κάτι για την Εθνική, που λίγο με τις εκλογές έμεινε πίσω. 4η θέση, πίσω από Ρωσία (ε, ρε, πόσο το χάρηκαααααα), Ισπανία (α στα διάλα, κομπλεξάρες) και Λιθουανία (τι να λέμε, το άξιζαν).

Δεν παίξαμε καλά. Συνολικά λέω. Αν και όσο πήγαινε, η ομάδα ανέβαινε, με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τους Ισπανούς. Σίγουρα η 4η θέση δεν είναι επιτυχία. Αποτυχία είναι, όμως; Όχι και εξηγούμαι παρακάτω...

Μιλάμε για μια ομάδα που πήγε στην Ισπανία με 2 μεγάλες απουσίες σε σχέση με πέρσι. Αντώνης Φώτσης (ίσως ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας έως ότου τραυματιστεί, λίγες μέρες πριν το Ευρωπαϊκό) και Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (το 5άρι που έλειπε πάντα στην Εθνική, μετά τις καλές μέρες του Φασούλα). Ειδικά αυτή η τελευταία απουσία, ήταν αυτή που νομίζω κόστισε στην ομάδα. Το γιατί δεν ήταν ο Σοφοκλής παρών το αφήνω, γιατί είναι ένα θέμα παλιό πλέον και άσχετο με αυτό το post.

Μιλάμε για μια ομάδα που έδωσε το καλύτερο 5λεπτο Εθνικής Μπάσκετ EVER που έχω δει. Ο αγώνας με τη Σλοβενία ήταν μοναδικός και αξέχαστος. Τη μια ήταν 58-42. Την άλλη ήταν 62-63. Τη μία ήμουν έτσι :-((( Την άλλη ήμουν έτσι :-D Φανταστικός αγώνας, ότι και να λέμε. Και στη συνέχεια, μέσα από αυτό το άθλιο σύστημα των αγώνων, σε λιγότερο από 24 ώρες, την ξεκούραστη Ισπανία. Και την έπαιξε στα ίσια, έκανε το καλύτερό της παιχνίδι σε όλο το τουρνουά και στα μάτια μου είναι νικήτρια, αφού χρειάστηκαν τα κόλπα των Ισπανών, για να πάρουν το ματς.

Γι'αυτό βλέπω καλά πράγματα για τους Ολυμπιακούς. Γιατί πάνω απ'όλα η Εθνική έχει εκπληκτικό υλικό. Τέτοιο που αυτή η χώρα δεν ξαναείδε, σε κανένα ομαδικό άθλημα. Αθλητές που ο προπονητής και η ιδιοσυγκρασία τους, τους υπαγορεύει να παίξουν για το σύνολο. Μια ματιά στο υλικό για το μέλλον της Εθνικής; Εδώ:

Με 11 από τους 12 να συνεχίζουν:
Παπαλουκάς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
Διαμαντίδης (ΠΑΟ)
Σπανούλης (ΠΑΟ)
Ζήσης (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)
Βασιλόπουλος (Ολυμπιακός)
Ντικούδης (ΠΑΟ)
Κακιούζης (Σεβίλλη)
Τσαρτσαρής (ΠΑΟ)
Παπαδόπουλος (Ρεάλ Μαδρίτης)
Μπουρούσης (Ολυμπιακός)
Πελεκάνος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Με 2 να επιστρέφουν:
Σχορτσιανίτης (Ολυμπιακός)
Φώτσης (Ντιναμό Μόσχας)

Με άλλους να περιμένουν από πίσω:
Παπαμακάριος (Ολυμπιακός)
Γλυνιαδάκης (ΑΕΚ)
Τσαλδάρης (Άρης)
Κυρίτσης (ΑΕΚ)

Και πιο μικροί:
Βασιλειάδης (Ολυμπιακός) γεν. 1984
Μαυροκεφαλίδης (Ολυμπιακός) γεν. 1984
Περπέρογλου (ΠΑΟ) γεν. 1984
Βουγιούκας (Ολυμπιακός-δαν. Ρέθυμνο) γεν. 1985

Ακόμα πιο μικροί:
Βεργίνης (ΠΑΟΚ) γεν. 1987
Ματαλών (Άρης) γεν. 1989
Γιαννακόπουλος (ΠΑΟΚ) γεν. 1989
Κουφός (Οχάιο Στέιτ) γεν. 1989 (Συγκρατήστε το όνομά του, όσοι δεν το έχετε ακούσει ήδη)
Παππάς (Πανελλήνιος) γεν. 1990


Πάμε για το χρυσό των Ολυμπιακών! Άντε, και ελπίζω με ένα δωράκι: Τελικό με Ισπανία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου