Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

Fair Trade Θεσσαλονίκη

Αντιγράφω από το site τους:

H Fair Trade Ελλάς είναι μια Ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία για πρώτη φορά στην Ελλάδα προωθεί τη φιλοσοφία του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου, μια παγκόσμια εναλλακτική πρόταση απέναντι στο συμβατικό εμπόριο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2004 και έχει τη νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας.

Στόχοι της οργάνωσης είναι:

* Η προώθηση της ηθικής και υπεύθυνης κατανάλωσης στην Ελλάδα
* Η διάθεση στην ελληνική αγορά προϊόντων Fair Trade μέσα από τη λειτουργία καταστημάτων και συνεργαζόμενων σημείων πώλησης.

Στις 16 Μαρτίου 2006 εγκαινίασε το πρώτο μη κερδοσκοπικό κατάστημα δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ιταλικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης CTM.

Το πρώτο τους λοιπόν κατάστημα, βρίσκεται στην οδό Νίκης 30, πολύ κοντά στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας. Το δεύτερο, κάνει τα εγκαίνιά του στις 26 Σεπτεμβρίου, την προσεχή Τετάρτη δηλαδή, στη Θεσσαλονίκη, Βύρωνος 6, δίπλα στην πλατεία Ναυαρίνου. Κάντε ένα κλικ πάνω στην πρόσκληση του Fair Trade για να τη δείτε ολόκληρη καθαρά.



Να πω πως πέρα από πολύ ωραίες σοκολάτες, το Fair Trade έχει πολλά ακόμα γλυκά, ροφήματα (καφές-τσάι-χυμοί), πολλές ιδέες για δώρα, μέχρι και ρούχα. Όλα φτιαγμένα από ανθρώπους φτωχών περιοχών του πλανήτη, με ανεβασμένα ποιοτικά standards και χωρίς μεσάζοντες μεταξύ των συνεταιρισμών αυτών και του Fair Trade. Στο site τους θα διαβάσετε πολλά για το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο...

Εγώ θα είμαι στα εγκαίνιά τους. Εσείς;

1 σχόλιο: