Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Eurovision 2008: Ελληνική Επιλογή

Απόψε στις 10 έχουμε τον Ελληνικό τελικό για το τραγούδι που θα στείλουμε στον πρώτο ημιτελικό της 20ης Μαΐου στο Βελιγράδι για τον διαγωνισμό της Eurovision για φέτος.

Χρύσπα και Give A Chance To Love, Κώστας Μαρτάκης και Always And Forever, Καλομοίρα και Secret Combination οι συμμετοχές όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό. Αποφάσισα να τα ξανακούσω και να βγάλω πόρισμα, θα είμαι λιγάκι αντικειμενικός, δε σας πειράζει ε; (:Ρ) Και ιδού:

Χρύσπα
+ Συμπαθές τραγούδι για Ελλάδα. Όμορφη παρουσία.

- Μισό ελληνικά, μισό αγγλικά. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Θα υπάρχουν και ομορφότερες παρουσίες. Τι είναι αυτά τα ανατολίτικα προς το τέλος; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ.

Μαρτάκης
+ Overall το πιο Eurovisionικό τραγούδι, μπορώ να το δω να πηγαίνει καλά.

- Άντρας σόλο έχει να νικήσει από το 1996. Πως είναι έτσι αυτό το παλικάρι, έλεος! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ.

Καλομοίρα
+ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ. Καλό τραγούδι.

- Μα γιατί το γυρνάτε *και* εσείς σε τσιφτετελάκι στη γέφυρα στο τέλος, ποιόν θέλετε να πιάσετε, όλη την Ευρώπη ή όλα τα ελληνικά ραδιόφωνα; Δεν είναι το είδος του τραγουδιού που θα πάρει πολλούς βαθμούς.

Να σημειώσω πως αν ακούσουμε τα views του Youtube, η Καλομοίρα είναι πολύ μπροστά. Και ακολουθούν, όχι με μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, Μαρτάκης και Χρύσπα, ενώ στα στοιχηματζίδικα παίζουν πιο ανεβασμένο τον Μαρτάκη, αλλά με την ίδια σειρά.

Γενικά περιμένω να δω τη σημερινή παρουσίαση των κομματιών, αφού και πέρσι είχε παίξει τεράστιο ρόλο για τον Σαρμπέλ. Η παρουσία όλων είναι ένα 30-40% στη γνώμη μου και ξέρω ήδη πως το κομμάτι του Μαρτάκη θα έχει κάποιες αλλαγές. Πάντως, αυτή τη στιγμή είμαι με την Καλομοίρα, δε θα με χαλάσει και τρελά ο Μαρτάκης και θα θεωρήσω τεράστιο λάθος αν στείλουμε τη Χρύσπα. Θα δούμε όμως το βράδυ...

3 σχόλια:

  1. Και Καλομοίρα φυσικά... Πάνω που γυρνούσα προς τον Μαρτάκη, που είχε όντως πιο Eurovisionική παρουσία και τραγούδι, αλλά μια χαρά.

    Πάμε για μια θέση εκτός πρώτης 5άδας και βλέπουμε. Όταν κάτσω να ακούσω και τα υπόλοιπα τραγούδια, θα μιλήσω με μεγαλύτερη σιγουριά (και θα πέσω έξω όπως και πέρσι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ (εδώ στην ξενιτιά, για 2-3 βδομαδούλες ακόμα) με την Καλομοίρα ήμουν, και χάρηκα που νίκησε.

    Αν και...

    Χμμμ, δεν το έχουμε ξανακάνει αυτό το 'ελληνική μουσική με ξένο στίχο', και μάλιστα με καλύτερο δείγμα; Θα μου πει κανείς, δεν πειράζει αν δεν πάρουμε χρυσό πάλι! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, αγαπητή Mel, γενικά η φετινή "φουρνιά" δεν είχε κάτι το πρωτότυπο. Αλλά εντάξει μωρέ, δέχομαι και τη δεύτερη θέση. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή