Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Eurovision 2008: Τα τραγούδια (2)

Πάμε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τις χώρες του 1ου ημιτελικού...

Ιρλανδία: Από που να ξεκινήσω... Irelande Douze Pointe από τον Dustin, τη Γαλοπούλα. Λίγη ιστορία πρώτα: Ο Dustin είναι μαριονέτα. Και μάλιστα πολύ γνωστή στην Ιρλανδία από την παιδική ζώνη του RTÉ, της αντίστοιχης ΕΡΤ δηλαδή. Είναι ένα είδωλο της pop-culture της χώρας. Το τραγούδι είναι, φυσικά, παρωδία της διαδικασίας της Eurovision και των γειτονικών χωρών που ψηφίζονται αναμεταξύ τους. Όλα καλά μέχρι εδώ. Έλα όμως που το τραγούδι είναι απολύτως εκνευριστικό! Η φωνή του Dustin είναι πολύ χάλια, δεν την αντέχω. Είναι πάντως από τα μεγάλα φαβορί, και αν και δεν το βλέπω για πρωτιά, μάλλον θα είναι ψηλά. Τέσπα, κρατάω το χαριτωμένο ρεφρέν του.

Ανδόρα: Casanova από την Gisela. Ένα ποπ κομμάτι. Αρκεί.

Βοσνία/Ερζεγοβίνη: Εναλλακτικό, ας το πούμε, ροκ τραγούδι από τη Βοσνία φέτος, με τον Elvir Laković. Λέγεται Pokušaj. Το βρίσκω ok, δε με χαλάει. Μου κάνει όμως στα αφτιά μου λίγο σαν single διαφήμισης. Ωραία, μόνο το προϊόν μου λείπει...

Αρμενία: Να το και το ανατολίτικο! Qele-Qele με την Sirusho. Στα αγγλικά, εκτός από αυτό το Qele και βασικό θέμα του τραγουδιού, που θα πει "Come On". Θα είναι ψηλά αν κρίνω από τις αντιδράσεις των fans. Μου άρεσε!

Ολλανδία: Και συνεχίζουμε αραβικά! Το γρήγορο, ζωντανό Arabpop της Hind, Your Heart Belongs To Me το 'χει και δε με άφησε αδιάφορο. Νομίζω πως προτιμώ το Αρμένικο βέβαια, αλλά θα τους δώσω ακόμα χρόνο to grow inside. Επιτέλους μια αξιόλογη συμμετοχή από την Ολλανδία.

Φινλανδία: Στο δρόμο που χάραξαν οι Lordi έρχονται τώρα οι Teräsbetoni με το Missä Miehet Ratsastaa και στα Φινλανδικά παρακαλώ, ατόφιο πράμα. Και (rant mode: ON) φυσικά είναι καλύτερο από το Hard Rock Hallelujah, το πιο ηλίθιο τραγούδι που έχει νικήσει ποτέ. Ναι, ηλιθιότερο και από τους Εσθονούς του 2001 (rant mode: OFF). Δεν είναι μουσική που γουστάρω, αλλά δεν είναι και κακό.

Ρουμανία: Pe-o Margine De Lume από το ντουέτο Nico & Vlad Mirita στα Ρουμανικά και στα Ιταλικά. Μελωδική επιλογή. Χαριτωμένο είναι, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Δε σου τραβάει το αφτί.

Ρωσία: Ένας παλιός γνωστός είναι πάλι εδώ. Με τη 2η θέση του 2006 για το Never Let You Go, ο Dima Bilan είναι πίσω στην Eurovision με το Believe και τον δίνουν πολύ ψηλά στα προγνωστικά. Νο1 όνομα στη Ρωσία που ξεκινάει σιγά-σιγά διεθνή καριέρα. Προσωπικά μου αρέσει, είναι σωστό ποπάκι, αλλά το τοποθετώ μια βαθμίδα πιο κάτω από το Never Let You Go. Φωνή έχει και το δείχνει. Για να δούμε που θα πάει φέτος...

Ελλάδα: Ακούγεται! Δε μπορώ να το αξιολογήσω κανονικά, αλλά δεν έχουμε χάλια τραγούδι. Τελικό θα μπούμε, μετά όμως τα πράγματα δυσκολεύουν. Αντικειμενικός σκοπός, το πρώτο μισό του πίνακα στον τελικό. Πάμε Καλομοίρα!

Εδώ τελειώνει ο 1ος ημιτελικός. Παρατηρήσατε πως τραγουδάμε τελευταίοι, ε; Καλό... See you tomorrow!

1 σχόλιο: