Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Eurovision 2008: Ο Τελικός


Μετά από τόσες μέρες, δε μπορώ να πω αρκετά, παρά μόνο τα πραγματικά άξια αναφοράς...

Είμαστε στο ημιτελικό, ok; Και βγαίνουμε 1οι (156), με διαφορά από τη 2η Αρμενία (139) και την 3η Ρωσία (135). Πιο πίσω είναι και η Νορβηγία (106) με το Ισραήλ (104). Έχουμε μάλιστα μεγαλύτερη βαθμολογία και από την του άλλου ημιτελικού, Ουκρανία (152). Εκεί Πορτογαλία (120), Δανία (112), Κροατία (112) και Γεωργία (107), ακολουθούν.

Να λοιπόν η μεγαλύτερη αλλαγή στη διαδικασία της Eurovision για φέρος. Επειδή χωρίστηκαν έτσι οι ημιτελικοί (και άρα και οι ψήφοι), τα αποτελέσματά τους δεν ήταν αξιόπιστα. Μέχρι πέρσι, η σειρά των χωρών από τον ημιτελικό στον τελικό δεν άλλαζε σχεδόν καθόλου, παρά μόνο παρεμβάλλονταν οι χώρες που έπαιρναν μέρος κατευθείαν στον τελικό.

Γιατί δεν πήραμε την πρώτη θέση; Εξαιτίας α) των Σκανδιναβών. Και οι 3 μας έδωσαν συνολικά 1 ψήφο. β) των Βαλτικών Χωρών. Και οι 3 μας έδωσαν συνολικά 1 ψήφο, ενώ έδωσαν και τα 12άρια τους στη Ρωσία. Με αυτό δεν εννοώ "α, οι κλίκες μας φάγανε". Βαριέμαι αυτή τη λογική. Απλά το λέω γιατί όντως επικεντρώνεται εκεί η έλλειψη βαθμών.

Κατά τα άλλα μια χαρά είναι η τρίτη θέση, αν και θα προτιμούσα άλλη χώρα για δεύτερη. Το Ουκρανικό τραγούδι το βρίσκω πολύ χάλια για 2ο. Χάρηκα για την αγαπημένη Τουρκία (7η), τη Σερβία (6η), επαρκής η θέση της Πορτογαλίας (13η) και της Ισπανίας (17η), θα ήθελα σίγουρα παραπάνω Αλβανία (16η) και Κροατία (21η!) και οι θέσεις της Νορβηγίας (5η), του Αζερμπαϊτζάν (8η) και της Γεωργίας (11η) ήταν το λιγότερο υπερβολικές. Τα αγγλάκια πάλι πάτος και έχουν γέλιο.

Η Ρωσία; Το θέλανε πολύ. Δώσανε ένα σκασμό λεφτά, είχανε το νέο μεγάλο όνομα της Ευρώπης, τον Dima Bilan, βάλανε τεχνητό πάγο στην σκηνή και τον Evgeni Plushenko να κάνει σκέιτ πάνω του και τον Ούγγρο συνθέτη/βιολιστή Edvin Marton με το Stradivarius του να παίζει λες και δεν πρόκειται να ξαναπαίξει ποτέ. Ε, και το τραγούδι δεν ήταν κακό, αλλά δε νομίζω πως είχε τόση σημασία αυτό. Εγώ δε χαλάστηκα. Ούτε από το ηχητικό κομμάτι, ούτε από το οπτικό. Εν γένει, καλή επιλογή αν υπολογίσουμε και ποιοί ήταν δεύτεροι...

Τα τελικά αποτελέσματα θα τα βρείτε εδώ. Μέχρι του χρόνου, it was a fine year people, θα τα ματαπούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου