Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Christmas Cinema #10

Το κομμάτι του αφιερώματος που αναφέρεται στον κινηματογράφο θα σας παρουσιάσει ένα υπερπολυτελές countdown στις 10 αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες αυτού του blog, μια κάθε 3 μέρες.


Ο Scott Calvin (Tim Allen) έχει χωρίσει με τη γυναίκα του και βλέπει το γιο του, Charlie, μόνο μερικές μέρες κάθε μήνα. Αυτή τη φορά ο μικρός μένει, απρόθυμα, με τον πατέρα του την παραμονή των Χριστουγέννων. Όμως αργά το βράδυ, ο Άγιος Βασίλης πέφτει από τη σκεπή του σπιτιού τους και η κάρτα του λέει πως αν του συμβεί κάτι, θα πρέπει όποιος τον βρει να φορέσει τη στολή και να κάνει τη δουλειά. Έτσι, ο Scott τη φοράει και η ζωή του αλλάζει...

Αστεία, ειδικά όσο ο Scott βρίσκεται στην ίδια σκηνή με τον νέο μπαμπά του γιού του, αλλά με τη σημασία του να μην καταπιέζει κανείς την παιδικότητα του διάχυτη σε όλη την διάρκειά της, η ταινία που προβλήθηκε στις αίθουσες της Ελλάδας την περίοδο των γιορτών το 1995 είναι πια μια από τις κλασσικές ταινίες των τελευταίων 20 χρόνων. Σίγουρα κάποιο κανάλι θα την προβάλει αυτές τις μέρες.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν άλλες 2 ταινίες (The Santa Clause 2 το 2002 και The Santa Clause 3: The Escape Clause το 2006) τις οποίες όμως δεν έχω δει (και δεν πιστεύω πως μπορεί να είναι το ίδιο καλές, για να είμαι ειλικρινής).

4 σχόλια:

  1. γαμάτη η ιδέα σου και το χιονάκι υπεροχο! έλπιζω μεσα στη λίστα σου να είναι και εκείνη η ταινία με την Γούπι Γκόλντμπεργκ στο ρόλο του Αι Βασίλη. Για τον Τιμ Μπάρτον και τον Εφιάλτη δεν το συζητάω, είναι σίγουρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιάστηκα απολύτως αδιάβαστος! artemis, δεν έχω ιδέα για ποια λες, ίσως αυτή, ε; Τρέχω ήδη να την ψάξω και να τη δω, αν και η αλήθεια είναι πως η λίστα έχει ήδη φιξαριστεί.

    Και εντάξει, για τον Εφιάλτη, ποιός έχει αμφιβολίες, really; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, αυτή είναι. Ίσως να μην φτάνει για μπει στο Top Ten αλλά σίγουρα για μένα είναι ένα χαριτωμένο outsider. ο Nigel Hawthorne είναι απολαυστικός και η Whoopi μου αρέσει πάντα ακόμη κι αν παίζει σε μετριότητες.

    Το πιο ΚΟΥΛΟ είναι ότι ο Hawthorne πέθανε το ...2001, μια μέρα ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! (λιγές μέρες μετά την πρεμιέρα της ταινίας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έπρεπε να ψάξω ποιός είναι ο Hawthorne, για να ανακαλύψω πως αυτός ο, κυρίως θεατρικός, ηθοποιός ήταν ο Cocteau του Demolition Man! Θα το δω πάντως σίγουρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή