Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Christmas Television #1

Studio 60 on the Sunset Strip
1x11
The Christmas Show
4 Δεκεμβρίου 2006

Ενώ το Χριστουγεννιάτικο show ετοιμάζεται, ο Matt είναι αποφασισμένος να φέρει το γιορτινό κλίμα στο Studio 60. Από την άλλη, ο Danny αντιμετωπίζει τα αληθινά του αισθήματα για τη Jordan...

Τι να γράψω γι' αυτό το υπέροχο επεισόδιο και να μη φανεί υπερβολικό; Ο Aaron Sorkin παραδίδει ακόμη μια φορά (τον είδαμε άλλωστε άλλες 2 φορές στο top-10: 1, 2) μαθήματα γραφής, μαθήματα τηλεόρασης. Ακόμα και στο Studio 60, που είχε τη μεγάλη ατυχία να τελειώσει σε μόνο 1 σεζόν, εκεί που ένας άλλος συγγραφέας θα έδινε εντελώς χαζοχαρούμενες σκηνές και stories, ο Sorkin ανταπεξέρχεται εκπληκτικά.

Το παιχνίδι του με τους διαλόγους, οι μονόλογοι, τα πολλά και original κωμικά σημεία, οι υπέροχες, unexpected, στιγμές και ο κυνισμός των υπόλοιπων συγγραφέων απέναντι στο ελεύθερα Χριστουγεννιάτικο πνεύμα του Εβραίου Matt. (ή, σα να λέμε, του ίδιου του Εβραίου Sorkin!)

Μα πάνω και πέρα απ' όλα, το "I'm coming for you" του Danny στην αποσβολωμένη Jordan και το κλείσιμο του επεισοδίου, ένα υπέροχο αφιέρωμα στην πληγωμένη από τις πλημμύρες New Orleans...

Και αφού ποτέ δεν έχω ζητήσει κάτι τέτοιο από το blog, το ζητάω τώρα: Αναγνώστες της "Λογικής της πλάκας...", βρείτε το επεισόδιο και δείτε το. Σας υπόσχομαι πως θα λατρέψετε το The Christmas Show όσο κι εγώ. Γιατί μιλάμε για μια από τις πιο μαγικές στιγμές που έχει προσφέρει η παγκόσμια τηλεόραση. Μαγική και μοναδική, όσο τα Χριστούγεννα..

A Quote to remember:
Matt: I'm the miracle on the Sunset Strip and you are, ya know, two other guys.

2 σχόλια:

  1. Τέλεια λίστα ρε! Δυστυχώς είχα λίγο καιρό να τσεκάρω το μπλογκ και την έχασα όπως δημοσιευόταν, αλλά wow! Είχα ανεβάσει κι εγώ μια αντίστοιχη πριν από 2 χρόνια, συμφωνούμε σε πολλά. Και κυρίως στο οτι ο Sorkin είναι από μόνος του ένας λόγος ύπαρξης των Χριστουγέννων. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείται πως τη θυμάμαι τη λίστα και μάλιστα όταν έβγαλα τη δικιά μου ανέτρεξα στη δικιά σου να δω αν είχα πετύχει κάτι. Και όντως συμφωνούμε!

    Καλώς ήρθες στο blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή