Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Christmas Television #8

The X-Files
6x06
How the Ghosts Stole Christmas
12 Δεκεμβρίου 1998

Ο Mulder πείθει τη Scully να μπουν σε ένα στοιχειωμένο σπίτι την παραμονή των Χριστουγέννων, στο οποίο πολλά ζευγάρια έχουν σκοτωθεί ακριβώς αυτό το βράδυ. Εκεί, αντιμετωπίζουν τις πολλές παγίδες του σπιτιού, βαλμένες από ένα ζευγάρι φαντασμάτων, το πρώτο ζευγάρι που αλληλοσκοτώθηκε από έρωτα στο σπίτι. Φυσικά, τα φαντάσματα θέλουν άλλο ένα ζευγάρι να πέσει στο βωμό του έρωτα και προσπαθούν να πείσουν τους Mulder και Scully να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο...

Πολύ αστείο, ειδικά στις στιγμές που το ζευγάρι των φαντασμάτων χρησιμοποιεί μια ψυχολογική σκιαγράφηση των 2 agents για να τους πείσει να σκοτωθούν (και πέφτουν απολύτως μέσα!), χαλαρό και εντελώς έξω από τη μυθολογία του X-Files, το επεισόδιο είναι ένας από τους λόγους που γούσταρα τόσο πολύ τη σειρά.

A Quote to remember:
Maurice: You've probably convinced yourself you've seen aliens. You know why you think you see the things you do?
Mulder: Because I have seen them?
Maurice: 'Cause you're a lonely man. A lonely man chasing paramasturbatory illusions that you believe will give your life meaning and significance and which your pathetic social maladjustment makes impossible for you to find elsewhere. You probably consider yourself passionate, serious, misunderstood. Am I right?
Mulder: Paramasturbatory?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου